Fiets feiten

Na een stressvolle periode op het werk volgde een zalige vakantie, en in die vakantie maakte ik goeie voornemens.  We spreken september 2013.

Ik nam me voor om ALLE thuiswerkdagen aan te vatten met een fietstocht tot aan de schoolpoort. En gemiddeld toch éénmaal per week van thuis proberen te werken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik presenteer u de resultaten:   sept ’13 tot sept ’14 :

43 dagen thuiswerk – dat is minder dan het aantal weken per jaar – maar toch niet zoveel minder: vakanties, ziektes, en let’s face it:  er is altijd wel iets waarvoor je beter ‘op hoofdkantoor’ bent. Ik leerde mezelf plannen maar heb dit niet altijd zelf in de hand.

Het resulteerde in in 84 fietstochten van 5 km voor mij – 2,5 km voor de kids..

Slechts één keer gingen we met de wagen (blessure zoon)

Ik telde even uit, hoewel ik met een hybride wagen rij, heeft deze een gemiddeld verbruik van 5 liter (afgelezen op mijn dashboard). Op deze site lees ik:

Een verbruik van 5 liter/100 km komt dus overeen met 5 L x 2392 g/L / 100 (per km) = 120 g CO2/km.

Met een woon/werk traject van 48 km, reken nog een tussenstop voor school, rondden we af op 100 km per dag. Als ik dan lees dat een groeiende boom amper 65g/dag opneemt..

Ai ai .. zal ik dan toch maar lange termijn dromen ? Ik heb net een bedrijfswagen gekozen (en betaald!) en moet deze 5 jaar houden.. dan zijn we juni 2018. Tegen dan is de jongste dochter 12, en zou zij in september ook naar het middelbaar gaan met de fiets. En reken ik erop dat we het redden met 1 gezinswagen. (Nu dropt pa de kids ’s ochtends, en haal ik ze ’s avonds op.. om 18u heb ik echt niet de tijd om met de kids 3 km te wandelen om dan aan eten koken en huiswerk te beginnen.)

Natuurlijk wordt de oudste in 2018 ook wel 18,

als hij dan maar geen rijles moet..

 

Wat leerde ik :

  • aardbeientaart vervoeren in het kinderzitje: niet geslaagd  (kinderzitje achteraan ondertussen vervangen door fietstassen, vooraan een bagagerek gemonteerd, maar fiets valt nu wel makkelijker om)
  • ik had het fietsstoeltje geregeld nodig. waarom? de kids lieten soms uit pure onvergetelheid (dat komt van die één dag in de week) de fiets op school ipv in de opvang, en vermits de poort onherroepelijk dicht gaat. éénmaal wist ik mhr directeur te schrikken, éénmaal gingen we te voet, de andere keren vloekte ik eens stevig binnensmonds, zette zoveel mogelijk kids op mijn fiets, en modderde aan..
Advertenties

2 reacties op ‘Fiets feiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s