Spelregels

Wij wonen in een gemeente waar er professionele buitenschoolse kinderopvang is.

Wij werken beide voltijds en kunnen mits een gulle bijdrage onze kinderen, ’s ochtends, ’s avonds, in de vakantie en op vrije dagen met een gerust hart achterlaten.

De kids gaan met veel enthousiasme en dat is aanstekelijk ..  wij zijn niet de enige ouders die daarvan profiteren..

De laatste jaren barst de opvang uit zijn voegen, Kind&Gezin sputterde , de brandveiligheid is niet meer gegarandeerd, en stad Landen ging op zoek naar een groter gebouw,.. Na wat tijdelijke oplossingen beslisten die plots om de samenwerking met de professionele partner stop te zetten.

Het is geen kwestie van besparing .. zo klinkt het officieel.

Na een jaar van braaf de onderhandelingen af te wachten, geen antwoord op aangetekend schrijven, en na 3 vergaderingen van het Lokaal Overleg Kinderopvang nog steeds geen oplossing uit de bus komt, zijn de bezorgde ouders op straat gekomen, .. voor die 350 kinderen die volgende september om 15u20 aan de poort staan..

wpid-20141028_194048.jpg

300 mensen met hun kinderen kwamen opdagen , in de kou en de donkere om de burgemeester hun bezorgdheid te tonen.

Gino Debroux himself antwoordde ;

“Jullie zullen tot het vragenkwartiertje moeten wachten , want deze gemeenteraad heeft al 22 andere agendapunten en de kinderopvang staat niet op de agenda.”

De gelaten reactie van het publiek : ‘dat behoort tot het politieke spel’ .. deed mij huiveren.

ik kon alleen maar denken .. spel ? politiek? .. wij staan hier met 300 mensen in de kou om iets duidelijk te maken en daar in de raadszaal is er ene die vindt dat hij even moet laten voelen dat wij in de kou staan (en zullen blijven staan)

Gino, na jouw vorige vuil spel, wordt het hoog tijd dat je de S van socialist uit uw partijnaam haalt, is een beetje empathie al teveel gevraagd ?

Is er dan niemand die in dit politieke spel gele kaarten uitdeeld ? en na de 2de is het gedaan?

Hoe is het zover kunnen komen ???

dat ik die nooit op de barricades gaan staan ben voor welke overtuiging dan ook, plots op mijn 35ste moet gaan betogen.. dat ik een politiek getint stukje op mijn blog schrijf, omdat de regeltjes in deze apengemeente de bovenhand krijgen ?

Kon je niet even de megafoon nemen en de mensen gerust stellen ? Kon je niet even uw zogezegde nummer 1 prioriteit op agenda punt 1 zetten ? Soms hé politiekers, moet jullie je niet verstoppen achter regeltjes of vage begrippen.. soms moet je gewoon eens luisteren.

ik koester het vage idee, dat de jeugd zoiets niet meer gaat pikken en hoop oprecht dat sommige zaken ten gronde zullen veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s