Zelfgemaakt?

Vandaag had ik een nieuw kleedje aan .

Of het nu kwam doordat het net iets té zomers was voor het wisselvallige belgische weer laat ik even in het midden, maar het bleef niet onopgemerkt bij de collega’s.

Hey *wishfull thinking* misschien komt het doordat mijn 10 weken durende dieet stilaan zijn einde nadert en de 6 kilo minder eeeeeeindelijk zichtbaar wordt ? .. Wie zal het zeggen.

Al lachende antwoordde ik met een vraag; of het niet gesponsord werd . Vorige vrijdag heb ik mijn eerste stappen gezet in mijn filmcarrière ROFL. Met dat hete weekend ertussen zou een mens het bijna vergeten, maar toen ik vorige vrijdag opstond was het behoorlijk aan het gieten.  Het geselecteerde net gekochte jurkje kon ik meteen schrappen en ik heb voor de opnames, een zelfgemaakte blouse en broek aangedaan.  Een tenu van eigen makelij.. (ze kunnen het in de aftiteling zetten *grinnik*)

Dus toen ik daarstraks over mijn vestimentaire besognes vertelde waren de collega’s stomverbaasd dat ik die outfit zelfgemaakt had.. waarop de vraag volgde .. dit kleedje ook dan ?  (nee dacht ik in mezelf, dat zie je toch meteen..)  Maar de andere kleedjes van vorige week wel.

Serieus ??

Tja … ik ben blij dat jullie het niet gevraagd hebben.

Als er iemand aan mij vraagt .. ‘zelfgemaakt?’

dan denk ik meteen dat er iets niet pluis is..

Als je ziet dat het zelfgemaakt is.. dan is dat toch meteen een slecht teken?

Scheve naden, bizarre kleurenkeuze, raar model, .. noem maar op.

Bizar hé.. nochtans als ik iemand zie lopen met een patroontje dat ik herken, of een stofje dat meteen een ‘dat is zelfgemaakt’ belletje doet rinkelen in mijn hoofd. Dan denk ik altijd.

Oh zo tof !! Het moet niet eens mijn smaak zijn, als ik zie dat iemand moeite gedaan heeft om eens niet het zoveelste massa kledingstuk dat nu iedereen moét hebben gewoon in zijn winkelkar te zwieren, dan word ik al vrolijk.  En gooi ik met complimenten !

En ik ben best wel trots op de dingen die ik maak, de meeste zitten degelijker in elkaar dan confectie, ..  ook mijn … zie je ik kan dat.. trots gevoel zwelt op. Waardoor ik wel aan de hele wereld zou willen verkondingen.. ikke zelf gemaakt hé !!

En toch..  mij doe je geen plezier met de opmerking .. ‘zelfgemaakt ??’

Is het dan toch mijn drang om op te gaan in de menigte ?  Niet te willen opvallen.. neut.. niet geslaagd.

Of de herinnering aan dat ene pijnlijke voorval , toen we 16 waren en mijn nicht die geen jurkje van haar moeder kreeg, er eentje zelf breidde in restjes wol.. zwart geel rood.. ze was een horizontale belgische vlag.. en iedereen maar denken .. oh man. wat een afschuwelijk ding.  Medelijden  en plaatsvervangende schaamte … (en nogmaals sorry als je hier meeleest..)

Het is niet echt een compliment ook niet hé..  het is een .. ‘ik heb het opgemerkt, ik zal wat interesse veinzen’ vraag.

Kom, laten we de volgende keer gewoon iets anders zeggen..

Wat zou je zeggen van..

‘wauw dat model flatteert je !’

‘dat zijn nu eens echt uwe kleuren sih’

‘Daar sta je toch echt goed mee !’

‘Waar heb je dat gekocht ?’

of gewoon ..

‘Schoon kleedje’

 

Daar zou ik al héél content mee zijn   😉

Advertenties

4 reacties op ‘Zelfgemaakt?

  1. Griet prims schreef:

    Ik herken het helemaal! Ik reageer dan met: oei zie je dat dan zo erg? Maar de reacties leren me dat het meestal is omdat er (mooie) details zijn die het verschil maken bv. De afwerking van een mouw, of de stof keuze….
    Dus ik probeer het als compliment te zien!

  2. Ik vind dat ook een moeilijke. Zeker bij mensen die niet weten dat ik naai of brei en dan plots gaan speuren of ze zien of het zelfgemaakt is. Het maakt me wat voorzichtiger bij dates, of net niet, hangt er allemaal van af. En soms als ik stofjes herken denk ik, oh, wat een leuk idee… Soms als ze vragen of het zelfgemaakt is, is het net omdat ze het niet herkennen als uit de winkel en de standaarddingen die daar hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.