Moving on

Ja, we hadden vakantie..

We trokken 2 weken rond met een gehuurde mobilhome..

 niet echt achterover leunen en wachten tot het tijd is om te aperitieven.

 DSC_0587

Als het regent, is het met veel bij elkaar op een kleine oppervlakte. We hebben wat overdaan, mijn ega dol op roadtrippen, wou er teveel kilometer uithalen. Bij thuiskomst was er veel uitpak, was en kuis bij het inleveren.

Ook dit jaar met pubers en tieners moest er gepuzzeld worden aan vakantieopvang planning. Al helemaal als er herexamens bij komen en stilte een vereiste wordt in huis.

DSC_1563

 … diene pup wil ook aandacht (en opvoeding 😉

Er diende veel ‘wie doet wat wanneer‘ afgesproken te worden

Kampen afzetten, oppikken, in- en uitpakken.. (in slijk vallen en alles in de zak proppen.. ai ai)

En in tussentijd moest ik toch ook wat ?

Ik kieperde al mijn badkamer kastjes leeg, droeg vervallen medicatie naar de apotheek, hield grote kuis in de talloze vliegerzakjes en hotelshampoo’s die de ega de afgelopen 2 jaar verzamelde ( .. hij was er kwaad voor.. hoe durfde ik.. zijn buskes ..)

Ik gooide 17 (!!) tandenborstels weg, en toen ik klaar was ging ik door mijn ondergoed lade.. waar ik 11 BH’s liquideerde.. (precies of ik in mijn heel leven nog nooit een BH heb weggedaan)

20170718_170000.jpg

kringloop – glazen potjes voor de orde 

Ik wilde de inmiddels niet meer toegankelijke speelkamer aanpakken, En daarvoor moest ik eerst ruimte maken op de zolder.  Voelt u het al komen ? 3 vuilzakken, 6 vuilzakken, 2 grote zakken, gisteren nog eens 2 ..  Ik denk dat ik de kledingcontainer de laatste maand in mijn eentje heb gevuld.

Ter afwisseling ging ik een keer door de niet gebruikte turn- en boekentasjes (hup weer een rit naar de kringwinkel) Toen de slijk schoenen van kamp terug waren, waste ik ook gelijk 2 boekentassen mee.

20170826_174518

(Herkent u hem nog ? al 2 jaar oud en nog steeds populair)

Het is toch zomer ?? dacht ik.. dus ik plukte druiven en bramen, maakte heerlijke bramen appel gelei (die het rijtje aardbei confituur, zwarte bes en rode bes en rabarber mooi aanvult in mijn frigo) maakte coulis van een deel van dit sap  (identiek aan het confituur recept alleen liet ik het amper inkoken) en platte kaas taart.

 20170821_215833

Ik verkaste de verkleedkledij naar de zolder.  (wegens hopeloos te klein)  Toen gooide ik mij op 2 gigantische dozen ‘werk- en andere kleurboekjes van de kids’ Vervolgens op de leesboekjes en toen op enkele van mijn boeken. -De CD en DVD laden riepen, toen ik boekjes vond die een bijhorende luister cd ontbraken, maar ik kon eraan deze keer aan weerstaan.-

Het poppengerief staat nog op mijn todo lijst(naar de zolder) En de gezelschapsspellekes sorteren.. welke houden we nog bij ? Welke geef ik weg ? (Daarvoor moet ik eerst spelregels en dobbelstenen en pionnekes in de juiste doos placeren en mij door een berg kleine prullekes worstelen) Ik heb alvast een afgedankt kastje gepoetst en versleurd om het werk wat te vergemakkelijken. (en ja.. ik wil ook nog een lavabo in mijn WC’tje.. en..)

Tussendoor hou ik mij bezig met de conditionnel & subjonctif en het ruw endoplasmatisch reticulum.

Het aanmoedigen, het berispen, het streng toespreken, het controleren, het is een voltijdse bezigheid de laatste week.  (en ja.. ik moet jammergenoeg ook nog werken tijdens de kantooruren )

Mijn moestuin kwijnt weg onder de weinige aandacht.. het weer stelde de laatste maand niet veel voor.. dus was ik maar wat blij met elk klusje dat zichtbaar resultaat oplevert. Het opruimen deed me deugd… tenminste iets dat ik zelf in de hand had.

Maar nu..

nu schijnt de zon.. nog even ..

dus zet ik mijn strandstoel buiten en lees,

het is té laat, ik moet het loslaten.

 

Zitten

en niks doen

Dàt ga ik oefenen !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.