Money money money

Ik ben een gierige pin. Ik kan het niet anders verwoorden, het is aangeleerd.
Voor ik iets uitgeef, heb ik elke cent 3 keer rond gedraaid.

Heb ik dit echt nodig ? Wil ik dit graag ? Och weet je … als ik volgende keer er nog aan denk, of het ligt hier nog als ik volgende keer terugkom, wel dan.. dan zal ik het overwegen..

Bovendien shop ik absoluut niet graag, en werkten we beide voltijds, dus eigenlijk kwamen we ook niet genoeg in winkels om veel geld op te doen. We hadden beide een stabiel inkomen en hoewel die kids handen vol geld kosten, konden we toch elke maand ruim was sparen (vond ik dan)

De enige uitspattingen die ik me al eens permiteerde waren de zaterdagse markt (vooral fruit en groenten), kringloopwinkel (vooral servies) en de bloemenwinkel (genre.. 10 tulpen voor 5 euro of nog vaker… een primula voor 2 euro) en dan dacht ik.. voor één maand bloomon, kan ik hier een half jaar bloemen kopen.

Bovendien betaalde ik de meeste transacties met de kaart.. en kan je dan achteraf wel mooi zien, waar het geld naartoe is.
Nee, voor mij geen latte machiato factor, (wie meer wil lezen

https://www.modestmoney.com/the-latte-factor/1283/

https://www.forbes.com/sites/robertberger/2017/05/27/the-latte-factor-7-key-lessons-we-can-learn-from-a-cup-of-coffee/#1a0ea83b774b

of in nederlands

https://www.lekkerlevenmetminder.nl/2017/06/03/latte-factor-kleine-uitgaven-kosten-geld/

Als ik een lekkere koffie aan mezelf gunde, dan was ’t ene van 2 euro en maandelijks 😉

Natuurlijk .. de kids, dat is een ander paar mouwen. Vorig jaar was daar de italie reis voor de zoon, de pianolessen, zijn prive franse bijlessen, en dan de reis met de mobilehome. We kwamen er maar niptekes.. en ik voelde me er slecht bij. De voormalig echtgenoot wees mij met de vinger over de “gigantische hoeveelheid cash” die ik afhaalde. (ik heb het opgezocht trouwens: 50 euro gemiddeld per maand over heel 2017)

En nu liggen de kaarten helemaal anders. 1 inkomen, daar gaan wij (ik en de kids) het mee moeten doen. En ik moet binnen enkele maanden beslissen hoe zwaar ik die hypotheek wel niet ga zetten. Voor ik mezelf alle vakanties en hobbies ontzeg, heb ik beslist om mee te doen met de YNAB cursus van Kelly. Misschien val ik niet 100% in de doelgroep, maar ik wil het toch een kans geven.
~ Ook wel een beetje uit ‘fear of missing out’ en om mijn uitstelgedrag tegen te gaan. ~

En vooral eigenlijk, voor de supporters, ik ben namelijk iemand die beslissingen graag al overleggend neemt, en ja.. als je er alleen voor staat, dan sta je er ook echt alleen voor hé

dus ladies (en gentlemen) alvast bedankt !!

wie meer wil lezen:
wat is ynab ?
michel vuilsteke

~ Binnenkort vertel ik jullie hoe het me afgaat ~

2 reacties op ‘Money money money

  1. ‘Zuinig’ is niet altijd gelijk aan ‘gierig’. Een gezinsbudget beheren is sowieso een uitdaging, en de puzzel wordt nog moeilijker als je er alleen voor staat. Maar ik ben ervan overtuigd dat het je lukt, de ingesteldheid zit zeer goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.