Het gaat voorbij

4 jaar moet het ondertussen zijn.. 4 jaar, sinds de eerste “vans” in huis kwamen, lage stoffe sneakers zonder ook maar enige deftige zool. Blijkbaar moet er op de doos gestaan hebben “exclusief” of iets in de genre van : “nooit afwisselend met een ander paar te dragen”. Den oudste draagt al zoveel jaar hetzelfde paar.. 2 keer per jaar, gaat hij mee naar de schoenenwinkel om nogmaals hetzelfde model te kopen. (Want afslijten doet dat nogal zeg)

Of er nu 40 cm sneeuw ligt, je naar het zuiden van Frankrijk op vakantie gaat, door de modder wandelt met de hond, of met de school gaat citytrippen.. één paar schoenen.. goed voor alles !

De vaak blote enkels moet je erbij nemen, de bevroren tenen of natte voeten ook..

(Dit zijn de mijne.. op een moment dat er geen proper paar sokken meer in mijn schuif lagen, of hoe een achterstand in de was, u trendy kan laten voelen. flanking.. ik kan dat!)

Zelfs slippers of pantoffels draagt hij niet!

De wandelsandalen, na 2 jaar werkeloos te hebben toegekeken.. werden op reis stiekem aangedaan. Hoewel hij ze absoluut niet mee wou ! Maar het was zijn enige uitzondering. De winterschoenen hebben 3 winters onaangeraakt op het schoenenrek gestaan. En na de zoveelste schoolreis wou hij toch wel trek/wandelschoenen kopen. (Maar wanneer zou hij die aandoen? Gelukkig delen wij de 42.)

Groot was dan ook mijn verbazing vast te stellen dat de aanhoudende weken.. de winterschoenen hebben gewonnen !!

Mijn jongen die het eeuwig en altijd koud heeft, heeft zonder dat ik er om moest zeuren, zelf vastgesteld, dat verschillende weersomstandigheden verschillend schoeisel vragen.

Oooh zucht.. hij wordt oud 😉

Of zou ik volwassen zeggen?

(De wandelschoenen worden zelfs gebruikt voor de honden ommetjes)

Ik heb me nooit aangetrokken van “wat moeten de mensen wel ni denken” of “ge gaat ziek thuiskomen”.. maar vind het zooo grappig dat ik een andere pubermoeder hoorde worstelen met ditzelfde “doe eens andere schoenen aan” probleem.. en diezelfde avond nog.. kwam mijn dochter zo terug van weekend papa.. ohnee .. ni weer e ??

Choose your battles wisely?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.