Goeie vrijdag

Er zijn goeie vrijdagen, en héél goeie vrijdagen. Al heel vroeg dit schooljaar wist ik dat het een héél goeie vrijdag zou zijn. Wiskundig gezien weet ik niet hoe dikwijls het voorvalt, maar eens om de zoveel tijd start de paasvakantie met het paasweekend. Niks speciaals zou je denken.. maar.. dat wil zeggen dat goeie vrijdag een schooldag is. En nu mag de school van je kinderen nog zo katholiek zijn als de paus, dat is voor hen géén dag vrij. Mijn werkgever echter hanteert andere criteria.. dus we zijn onvermijdelijk dicht.

Al mijn vakantiedagen en overuren gaan naar schoolvakanties, vrije en pedagogische dagen.. blok en de kids zijn weer ziek dagen. Alleen deze..

Deze is voor mij !

Ps het venijn zit altijd in je verwachtingen.

6 reacties op ‘Goeie vrijdag

 1. Het venijn zit in je verwachtingen: net die dag was er eentje ziek? Of had er eentje in het middelbaar niet echt les en moest enkel een rapport ophalen? Of gebeurde er nog iets anders waardoor de alleen tijd toch niet alleen was?

  • veel erger 😉

   de traditie wil dat ik èn een collega die dag een saunadagje doen, bijpraten .. ’s avonds moe en voldaan ken je het ?

   Deze keer niet, ik ging op het gemakske inpakken voor een ‘welverdiend weekendje’ met de kids..
   ik heb altijd zo’n bitteke ne crash na de examens van de kids.. ik zag het aankomen , zag Vakantieveilingen .. en droomde van een heerlijk weekendje bijpraten zonder elektronica.. de inzet van de vakantie. het loslaten van de opgebouwde stress. de eerste zonnestralen ik zag het voor mij !

   in plaats daarvan, kwam de ene tegenslag na de andere :
   het zwembad was één uur rijden van de camping (hoe zou ik dat doen met de wagenzieke hond?)
   ik wou de firma contacteren, zodat we al even konden zwemmen op de heenweg . ik vond 3 telefoonnummers .. allemaal buiten gebruik.
   de faceboek site reageerde niet . er waren weinig bitter weinig (allemaal slechte) reviews, mijn pa gooide water op het vuur : ‘de hengelhoef kinneke daar zitten vluchtelingen da bestaat niet meer’.

   Tegen 16u , was ik, in plaats van ontspannen, totaal over mijn toeren.. ik dacht da tik gescammed was. (ik ben totaal niet paniekerig aangelegd, maar deze keer herkende ik mezelf niet) ..
   Kom we zijn toegekomen.. in ne caravan waar de verwarming het niet deed, (we ’s nachts wakker werden van de kou) waar er op paaszondag niet eens ne bakker was … waar ik véél te veel keer met een schrik hartje achter mijn dochter in een wildwater baan ben gemoeten omdat ik er zelf als tiener ooit in vast heb gestoken.. ik heb hulp geroepen naar de familie en ze wilden het niet horen.
   ik heb mezelf duzend keer vervloekt .. ik heb zoveel ‘what was I thinking ‘momenten gehad, en toch heb ik dapper verder toneel gespeeld voor de kids.. 4 dagen aan een stuk..

   ‘we hebben het beste eruit gehaald’ zoals dat het eufemisme zegt..
   maar ’t was ni men beste weekend, dat allereerste alleen met de kids weg.. het was *fucking* hell.

   dat gevoel dat ge in ne slechte mister bean film meespeelt.. heb ik dat alleen ?

   • O jee, van zo’n weekendje weg zou je op slag beslissen om enkel nog vakantie in eigen tuin te houden. Dat lijkt niet alleen als “recht uit een mr Bean film”, het zou als er over beschouwd worden moest het een aflevering zijn, zelfs voor mr bean.

    Ik hoop dat het eerste weekend na deze examenperiode een stuk beter verloopt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.