Genstertje *

Het veranderen van gewoontes gaat niet in 1-2-3, wil dat daarom zeggen dat we maar bij onze oude gewoontes moeten blijven ? Ik denk het niet !
Volgens mij wil dat zeggen dat we te snel opgeven, de alternatieven niet allemaal geprobeerd hebben bvb.

Ik heb ne favoriete tandpasta. Namelijk Elmex. Redelijk ‘straf’ niet te schuimig.
Ooit als kind aangeraden door de tandarts aan mijn moeder, en nu is er een hele familie elmex’er ontstaan. Raar é 😉

Bovendien vind ik het raar, maar ik ben er niet ingeslaagd om de partners waarmee ik samenwoon van tandpasta te laten ‘switchen’. Niet dat ‘je eigen merk of tuub tandpasta’ een heikel thema is in een relatie. Of dat ze persé mijn merk moesten nemen. Ik zag ons gewoon inblenden. En een opgeruimde badkamer kast met maar één gezamelijke tuub. Noem me gerust naief. In realiteit hebben we ooit zelfs 4 tubes tegelijk open gehad: de junior versie, de nog-een-andere-leeftijdscategorie (iets met de hoeveelheid fluoride erin?) versie, de mijne en de zijne.

Maar dus, vandaag de dag gebruik ik nog steeds Elmex.
De pubers, die laten hun tanden gewoon rotten denk ik; want ik merk dat de tube vaak onaangeroerd blijft.  Ja sorry, iets met choose your battles, als ze het na 14 jaar nog niet begrijpen, dan denk ik dat je het mag opgeven, niet? één van de tegenwoordig populairdere zaagzinnen is: je zou eens moeten douchen. Want dat pubers dus stinken zodat hun moeders hen uit het nest zouden gooien, ik begin dat stilaan te geloven.

Maar dus, zullen we even terugkeren naar .. tandpasta !!

Ik gebruik daar geen massa’s van in mijn eentje, en mijn tube gaat nog redelijk mee, maar ik wou een keer tandpasta tabletten proberen, en ik dacht, ik zal wel wat verschillende merken moeten proberen tegen dat ik er eentje vind die ik de beste vind, dus ik vond en kocht -lokaal- alvast 2 potjes. En toen dacht. Laat ik delen.. zo kunnen andere ook kennis hiermee maken.
Zo een pot tabletjes is redelijk duur, en als niemand dat koopt, dan gaat dat ook niet goedkoper worden é.

Ik heb alvast een favoriet van deze twee ! Maar eigenlijk zou ik dat beter ne keer rondvragen aan de personen waar ik dat uitgedeeld aan heb zeker ? – ik heb er nog é, als je me een mailtje met je adres stuurt naar liesbesth@yahoo.com, dan stuur ik je een kaartje mét staaltjes-

Bovendien wil ik het hier niet bij laten, want iets waar ik ook super tevreden van ben, zijn shampoobars en zeepzakjes !
Ik haakte ze -voornamelijk als kerstkado- met het patroon van Mafke !

Kocht wat exclusievere shampoobars in de lokale eco winkel (Ja dus ! wij hebben dat in .. Landen ..stel u voor.. 3 man en paardekop.. EN een verpakkingsarme en zerowast winkel .. zaaaalig hé ???

Dat is dus pas echt goei nieuws !! Elk dorp zijn ecowinkel !!

Goeie service ook, zo een lieve vrouwen, wacht ik zal ze hier eens taggen, want ze hebben ook ne online shop : https://www.ecosisters.be/webwinkel/ )

Voor mezelf gebruik ik, vooral de dille en kamille shampoobar (corona pick up in leuven) Die zijn goedkoper en doen ook hun werk.

En het beste heb ik natuurlijk voor laatst gehouden (ja sorry .. de post wordt al wat te lang hé. had hem beter opgesplitst in 3.. maar ja .. zo ben ik nu eenmaal als ik op dreef kom, altijd net iets té enthousiast)

Mijn nieuwe afwas sponsjes !!!

Want van die tandpasta heb ik niet echt véél ‘afval’, het is eerder een kwestie van alle beetjes helpen, mijn shampoo bussen zijn ook niet zo talrijk, maar als je een beetje hygienisch wil zijn.

Een synthetische spons stinkt redelijk snel,  je kan hem wel afkoken, maar dan verslijten ze redelijk snel en je wil toch dat je vaat proper wordt en niet vuiler.

Dus als je zoekt naar mijn éne tip (die life saving tip waar iedereen recht op heeft 🙂  )

Mijn Luffa spons (in combinatie met die kokosspons die eerder het schuursponsje is)

Wast echt goed af !

Kan je paar minuten in kokend water leggen , je ziet het vuil zitten , .. echt zalig !

Ik ga nooit meer terug naar synthetisch materiaal, en wilt ge nu eens wat weten ???

Ik heb zo een zaadje ! Morgen plant ik het en .. wie weet heb ik volgend jaar mijn eigen sponzen .. hoe cool zou dàt zijn ??

 

 

* Ik zal nooit ne goeie influencer worden, laat staan iemand die ne blogpost schrijft die aan de SEO -search engine optimisation- voldoet. Ik weiger in de titel de inhoud prijs te geven .. ik schrijf zoals ik schrijf. Nah.

** Ik vind Genster dus wel een héél mooi woord, en wat haalde ik uit dat nieuwste liedje van Bart Peeters ? “Beyoncé zei:  “Gast schijt omhoog, van hier tot aan de moon !”  Zalige zin Bart , danku !

14 reacties op ‘Genstertje *

 1. Van de Luffa sponsplant heb ik nog steeds zaden liggen. Jammer genoeg is het mij nog steeds niet gelukt om de plant te kweken. Terwijl volgens anderen dit toch wel mogelijk is in Nederland.

  Mooi blog!

  Duurzame groet,

 2. Aja, dat van die pubers… ik ken dat. Of dan gaan ze douchen en trekken gewoon weer hetzelfde T-shirt aan. Aaargh! Idem met dat tandenpoetsen, ik heb het ook opgegeven.
  Maar goed, die tandpasta-tabletten… moet je die dan in water leggen en komt daar dan tandpasta van of wrijf je je borstel daarover of hoe werkt dat???

  • best eerst ne slok water drinken.. dan is uwe mond nat genoeg. tabletje erin .. kauwen .. en vervolgens met een gewone tandenborstel..

   als je die slok vergeet is het moelijker .. heb ik zelf ontdekt.. dan doe je best wat water op je tandenborstel .. want ja, eenmaal het tabletje in je mond zit mag je er ook geen hele slok meer bij doen natuurlijk 😉

   loopt niet uit in je toiletzak !

 3. Hahaha, pubers die stinken zodat hun moeders hen uit huis zouden gooien :’-) Nog nooit van gehoord, maar evolutionair gezien zou het geen slechte zet zijn 🙂
  Hier ook al lang fan van shampoobars. Tandpastatabletten hebben we ook en gebruiken we zonder enige twijfel onderweg, omdat het minder plaats in pakt. Thuis gebruiken we nog voornamelijk ecologische tandpasta uit een tube, al is dat vooral (foute) gewoonte, want met die tabletten en ecotandpasta uit een glazen potje hebben we eigenlijk goede alternatieven in huis…

  • ik hou mijn tube ook voor ‘soms’ – ook omdat ik nog wat voorraad in huis had- zowat nostalgie zeker? het is nu al wel eerder uitzondering dan regel !

   -ik las dat in een column van Dirk Draulans geloof ik. Al het was het, geloof ik, om te beletten dat je zou ‘paren’ met je eigen zonen- daarom dat ik het niet 100% geparafraseerd heb 😀

 4. Bij die tandpasta tabletten, zijn er daar ook bij voor gevoelige tanden? Ik kan niet meer zonder Sensodyne tegenwoordig want anders zijn mijn tanden hyper gevoelig.
  Shampoobars heb ik al jaren in huis (de kroost gebruikt die), al was ik nu al meer dan een jaar mijn haar met een shampoo van de apotheker omdat ik zoveel hoofdhuidproblemen heb. De juiste vaste shampoo heb ik daarvoor nog niet gevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.